Team

Het is geruststellend voor u om een professionele sparringpartner voor uw vragen te hebben; iemand die weet waar uw over praat en uw strategische thema's en sector-specifieke kwesties begrijpt.
Door haar uitgebreide netwerk, is Winds of Change in staat om gebruik te maken van specialisten met specifieke kwalificaties, ervaringen en achtergronden nodig voor een bepaalde opdracht.

Gijsbert van Doorn bekleedde tot begin 2011 verschillende bestuursfuncties (CFO, CEO) in de financiële dienstverlening, en vanaf 2011 heeft hij als onafhankelijk interim- en herstructureringsmanager verschillende opdrachten uitgevoerd.
Sinds 2017 is hij vanuit zijn eigen bedrijf Winds of Change actief betrokken bij de (co-)financiering en realisatie van verschillende bedrijven en projecten.

Tijdens een 25-jarige loopbaan in financiële dienstverlening bij ENNIA (verzekeringen, retail- en investment banking), AEGON (verzekeringen), E-concern (duurzame energie), KPMG (Audit) en andere bedrijven, bekleedde hij verschillende senior management en leidinggevende posities in algemeen management, financieel management, projectmanagement en business development.

Gedurende de periode vanaf 2011 zijn onder meer de volgende interim- en herstructurering opdrachten uitgevoerd: Manager Restructuring & Recovery Duitsland bij SNS Property Finance in Nederland; herstructuren en verkoop van de door onroerend goed tot zekerheid gestelde kredietportefeuille in Duitsland;
(Interim) Directeur (Geschäftsführer) Überseequartier Beteiligung GmbH, een omvangrijke vastgoedontwikkeling in Hamburg Duitsland namens SNS Property Finance;
CEO Amicorp Insurance; AmiLife Insurance - Seychelles; Opzetten van een gereguleerde off shore levensverzekeraar met de focus op eenmalige koopsom beleggingsproducten;
CFO voor Spinn Inc. (parttime), een online platform voor ambachtelijke koffiebranders met een uitbreiding naar de consumentenkeuken met behulp van innovatieve technologie, Los Angeles, USA;

Het leiden van merger & acquisitie trajecten en andere projecten, met (internationale) teams. Standplaatsen waren onder meer in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Curaçao en Spanje, terwijl de werk gerelateerde verantwoordelijkheden betrekking hadden op een veel breder scala van landen in Europa en Azië, Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Gijsbert een Nederlandse Registeraccountant (RA) ingeschreven bij de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.

Naast bestuurs- en interim functies heeft Gijsbert van Doorn ervaring met het leiden van nieuwe initiatieven (startups):

Medeoprichter van Ecopower International – Curaçao, een ontwikkelaar van duurzame energie projecten met een focus op district cooling, gebruik makend van diep zeewater.
www.ecopowerinternational.com
Mede-aandeelhouder van Solar Proactive, een ontwikkelaar van grootschalige zon-PV-projecten in Nederland en werkt actief samen met haar partners om sociaal breed gedragen zonneparken te realiseren.
www.solarproactive.nl

Gijsbert is ingezetene van Curaçao en brengt een aanzienlijk deel van zijn tijd door in Europa.